5 кроків на шляху до успішного монтажу мансардних вікон

Roto_Weeze_Azuro_11Мансарда – прекрасний спосіб максимально використовувати резерви вашого помешкання. Ця частина будинку з легкістю може перевтілитися у комфортну спальню, дитячу кімнату, гардероб чи особистий кабінет. Один із ключових моментів облаштування – вибір та монтаж мансардних вікон. До вашої уваги кілька простих зауваг перед тим, як розпочати планування кімнати.

  • Спробуємо розібратися з відповідним розміром вікна. Згідно правил, розмір мансардного вікна залежить від нахилу даху. Вважають, чим менший нахил, тим довшою повинна бути віконна конструкція.
  • Площа вікна переважно не перевищує 1, 5 кв. метри, тому ви з легкістю можете групувати конструкції по 2 чи 4 одиниці. Так, цікавим дизайнерським рішенням стане розміщення мансардних вікон у два ряди. Втім, важливо пам’ятати, що мансардне вікно розміщують на відстані 90-110 см від підлоги – не вище.
  • Якщо ви вирішили встановити мансардні вікна у будівлі історичного значення (часто це будинки в центральній частині міста), краще обирати спеціальні похилі вікна, а не вертикальні у торцевій стіні, щоб не зіпсувати загальний вигляд всієї будівлі.
  • Обираючи місце розташування майбутніх віконних конструкцій, не забувайте про батарею, точніше її вигідне розміщення під віконними конструкціями. Йдеться про запобігання конденсації – у такому випадку скло буде омиватися потоком теплого повітря.
  • Фурнітура – не менш важлива складова мансардного вікна. Сучасні виробники пропонують чимало якісних рішень у цьому напрямку, але якщо мова про мансардні вікна, найоптимальнішим варіантом вважають вмонтовану центральновісьову систему з багатофункціональною ручкою. Ручку можна встановлювати як зверху, так і внизу рами. За допомогою такої ручки ви зможете зафіксувати раму у потрібній позиції.