Пластикові вікна: у чому секрет популярності?

Сучасний ринок віконної продукції в Україні, незважаючи на кризовий період, продовжує активно розвиватися. Беззаперечним лідером серед споживачів були і залишаються металопластикові вікна. Чим зумовлений подібний ажіотаж? Спробуємо розібратися, з’ясувавши  основні плюси та мінуси віконної конструкції такого типу.

Металопластикове вікно

Перший аргумент на користь популярності металопластикових вікон – чудова співвідношення показників «ціна-якість». Так, вікна володіють високими експлуатаційними якостями, чим і виправдовують свою вартість. Серед найпопулярніших віконних брендів – компанії Rehau та Veca.

Пластикові вікна – ідеальний варіант для квартири. По-перше, через тривалу експлуатацію ( провідні виробники – 30-40 років). По друге, конструкції не вимагають у своїх власників особливого догляду – достатньо лише час від часу промивати їх водою у поєднанні зі звичайним мильним розчином. По-третє, якісні металопластикові конструкції завжди мають високий рівень тепло- та шумоізоляції і є стійкими до всіляких атмосферних проявів.

Існує чимало стереотипів щодо екологічної безпеки метало пластикових вікон. В основі створення конструкції – ПВХ (полівінілхлорид) у вигляді порошкової маси, який відносять до групи термопластів. До складу матеріалу традиційно входять хлор та етилен. Окрім цього, до порошкової маси додають стабілізатори та інші добавки. Свинець – потенційно небезпечний стабілізатор, який часто стає сигналом тривоги. Втім, у складі метало пластикових конструкцій він перебуває у зв’язаному, тобто біологічно пасивному стані. Отже, у готовому вигляді вікна не становлять небезпеки. Більше того, сьогодні європейські виробники пропонують спеціальні екологічні моделі з металопластику, де замість свинцю використовують цинк.

З іншого боку, надмірна герметичність також є недоліком вікон. Відтак, якщо порівнювати з дерев’яними вікнами, останні володіють спеціальними мікропорами, що дозволяють повітрю проникати у приміщення.